Näringsliv & Företag
26 sep 2024

Överkalix på fjärde plats på näringslivsranking

Årets näringslivsranking är nu inne och Överkalix behåller vår 4:e plats sett till länet och landar på plats 132 totalt sett i hela Sverige.

Trots att vi tagit några kliv tillbaka i rankingen i år så ser vi det här som en möjlighet att stärka vår näringslivsservice som kommun. För vår ambition är inte bara att ha en bra siffra i rankingen. Vi ska jobba långsiktigt och förankrat och spegla den faktiska placeringen vi har.
Väl värt att nämna är att Överkalix har haft en fantastisk utveckling totalt sett senaste 2 åren i rankingen och men vi känner oss inte bekväma eller nöjda för det, vårt mål är att nå topp 25 till år 2035.

Det finns en tydlig vision från oss på kommunen att skapa de bästa förutsättningarna för att framförallt utveckla och stötta befintliga företag men även jobba för nya etableringar och utvecklingsprojekt! Ett starkt och välmående näringsliv i kommunen gynnar oss alla, det ger Överkalix arbetstillfällen, skatteintäkter, service och upplevelser.

/Niclas Hökfors, kommunalråd och Joacim Nilsson Näringslivsutvecklare


Om näringslivrankingen

Undersökningen görs årligen av företagarorganisationen Svenskt Näringsliv. Det resultat som nu redovisas motsvarar företagens uppfattning av näringslivsservicen under 2023.

Hela resultatet av företagasklimtet

diagram med grå skala mot vit bakgrund
Publicerad 26 sep 2024 12:57
Senast uppdaterad 26 sep 2024 01:12