Here you can choose in which language you would like to read our website.

Please note that Överkalix Municipality uses Google Translate when translating content on this website to your preferred language.

This means that not all translations always are accurate.

Ut på tur med Naturkartan

Ut på tur med Naturkartan

För dig som vill ut i naturen finns appen Naturkartan från Länsstyrlsen. Här hittar du besöksvärda platser och vandringsleder i både Överkalix och hela Norrbotten.

Vacker och spännande natur finns det gott om i hela Överkalix kommun. För dig som vill ut i naturen finns det flera naturområden med leder, stigar och rastplatser. Du vet väl att dessa finns samlade Norrbottens Naturkarta, Länsstyrelsen i Norrbottens naturapp? https://naturkartan.se/sv/norrbottenslan

Här hittar du matnyttig info om bland annat säkerhet, vandringstips, allemansrätten, renskötsel och skräphantering och hur du tar dig till Norrbotten.

Dessutom har du möjlighet att hjälpa till att göra Naturkartan ännu bättre genom att använda appens ”rapporteringsfunktion”. Genom den kan eventuella brister i Länsstyrelsens anläggningar (broar, raststugor, skyltar m.m.) smidigt rapporteras in och snabbare åtgärdas av Länsstyrelsen.

Appen vänder sig till både länsbor och besökare, både vana och ovana vandrare och naturmänniskor. Den är gratis och laddas ner på App Store och Google Play. Det finns ytterligare information om appen på Länsstyrelsens webb, både på svenska och engelska. Det finns även en desktopversion av Norrbottens Naturkarta.

Publicerad: 10 juli 2019

Test - MIRROR-web01