Here you can choose in which language you would like to read our website.

Please note that Överkalix Municipality uses Google Translate when translating content on this website to your preferred language.

This means that not all translations always are accurate.

Seniorlägenheter i Överkalix kommun

Seniorlägenheter i Överkalix kommun

Lägenheter för dig som är 55 år eller äldre

Bekvämt och centralt

Satellitbostäderna är avsedda för seniorer (55+) som vill ha ett bekvämt boende i egen lägenhet i centrala Överkalix, med närhet till bank, apotek och annan service.

Lägenheterna med öppna ytor är anpassade för rollator och har tvättmaskin och torktumlare. Det krävs inget biståndsbeslut från kommunen för att få en lägenhet i Satellitbostäderna.

Om man får omvårdnadsbehov har man samma möjligheter att ansöka om hemtjänst och hemsjukvård, eller att köpa hushållsnära tjänster, som i vilken annan vanlig bostad som helst. Trygghetslarm ansöker man om hos kommunen.

Samlingslägenhet

I anslutning till boendet finns en samlingslägenhet, samt en värdinna som finns där på vardagar. Till henne kan man vända sig om man har frågor eller funderingar rörande sitt boende eller sin vardag i allmänhet. Hon kan också följa med hyresgäst på promenad och ärenden till affär, frisör, läkare och liknande. Emellanåt ordnar värdinnan trivselträffar och planerar aktiviteter tillsammans med hyresgästerna.

Om man får långväga gäster och den egna lägenheten känns trång kan man boka kostnadsfri övernattning i samlingslägenheten för ett par nätter. Detsamma gäller om man behöver extra utrymme för att fira födelsedagar eller andra privata sammankomster.

Utomhus

I utemiljön finns ett lusthus och en grillplats och ett gemensamt odlingsland där man kan sätta potatis, odla grönsaker och blommor.

Kontakt

Välkommen att kontakta oss för visning och mer information:

Information

Elisabeth Granström, Kommunkansliet
Telefon: 0926 - 740 04
Britt-Marie Hansson, Kommunkansliet
Telefon: 0926 - 740 05

Värdinna

Samlingslägenheten
Telefon: 0926 - 740 71 

Test - MIRROR-web01