Here you can choose in which language you would like to read our website.

Please note that Överkalix Municipality uses Google Translate when translating content on this website to your preferred language.

This means that not all translations always are accurate.

Starta eget företag

Starta eget företag

Här finns information för de som tänker starta eget företag.

Information

NyföretagarCentrum Nord erbjuder rådgivning till dig som bor i Överkalix kommun och funderar på att starta företag eller nyligen har startat eget. Rådgivning är alltid kostnadsfri, konfidentiell och objektiv. NyföretagarCentrum Nord har verksamhet i Luleå, Haparanda, Övertorneå, Överkalix och Pajala. På vår hemsida kan du läsa mer om verksamheten, olika aktiviteter, hitta kontaktuppgifter samt boka tid för rådgivning via webbokningen. Rådgivningen kan tillhandahållas på plats i Överkalix eller online. 

  • Almi har en guide till flera aktörer som erbjuder stöd och rådgivning till de som tänker starta eget företag. Almi ordnar även Startseminarier , som ger både kunskap och inspiration. 
  • Broschyr Starta företag kompletterar ovannämnda informationskällor. 
  • Startaegetinfo.se erbjuder också information till de som tänker starta eget företag. 
  • IFS Rådgivning är en kostnadsfri rådgivning på flera språk för de som har utländsk bakgrund och som tänker starta eget eller precis har startat företag. 
  • Jordbruksverket erbjuder stöd till de som är 40 år eller yngre och har startat ett jordbruksföretag för första gången.

Finansiering

Här nedan finns information om hur ett nystartat företag kan finansieras.

  • Arbetsförmedlingen   kan i vissa fall ge stöd till de som vill starta eget företag. De ger information på flera olika språk.
  • Almi  erbjuder lån till de som ska starta företag. De har även en Finansieringsguide som ger information om vad nya företagare bör tänka på när det gäller att finansiera verksamheten.
  • Verksamt.se ger också tips och information om hur nya företag kan finansieras.

Mer information?

Behöver du mer hjälp? Har du fler frågor? Hittar du inte den information som du söker? Kontakta kommunens näringslivsstrateg, se kontaktuppgifter under fliken kontakt.

Test - MIRROR-web01