Here you can choose in which language you would like to read our website.

Please note that Överkalix Municipality uses Google Translate when translating content on this website to your preferred language.

This means that not all translations always are accurate.

Socialchef

Socialchef

Överkalix kommun söker socialchef.

Verksamhetsbeskrivning

Organisatoriskt ligger socialas verksamhet under ett av kommunstyrelsens utskott, sociala omsorgsutskottet. Verksamheten ansvarar för äldreomsorg, omsorg om personer med funktionsnedsättning, socialpsykiatriområdet, kommunal hälso- och sjukvård samt individ- och familjeomsorg.

Arbetsuppgifter

Som socialchef är du den ledande tjänstemannen för kommunens sociala verksamhet, stöd och omsorg. Du är direkt underställd kommundirektören och ingår i kommunens centrala ledningsgrupp. Tillsammans med och genom socialas ledningsgrupp arbetar du med att verkställa politiska beslut och med att utveckla verksamheten.

I fokus för arbetet är gott ledarskap, kvalitet, kostnadseffektivitet och förnyelse. En del av utmaningarna är att skapa förutsättningar för en effektiv verksamhet, klara av kompetensförsörjningen, utveckla organisationen och säkerställa hög brukar- och medarbetarnöjdhet.

Kvalifikationer

Du har akademisk examen som arbetsgivaren bedömer är relevant. Du har flerårig erfarenhet som ledare i offentlig sektor, samt erfarenhet av strategiskt arbete. Du har också goda kunskaper om de lagar och förordningar som styr verksamheten. Det är viktigt att du har kännedom om och förståelse för socialtjänstens och den kommunala hälso- och sjukvårdens uppdrag och villkor.

Som person är du tydlig, målmedveten och tänker strategiskt. Du kan fatta beslut och säkerställa genomförande. Du har god samarbets- och kommunikationsförmåga. Du har god förmåga att skapa förtroende och samverka med medarbetare, förtroendevalda, kommuninvånare och fackliga organisationer. Du har ett engagerande och inspirerande sätt att leda som tar tillvara och utvecklar personalens kompetens.

Krav: B-körkort.

Varaktighet/ Arbetstid

Heltid. Tillsvidareanställning med tidsbegränsat chefsförordnande. Tillträde enligt överenskommelse.

Lön

Månadslön.

Ansökan

I denna rekrytering samverkar vi med Cesab Rekrytering AB och som också tar emot ansökningshandlingar via www.cesab.se. Välkommen med din ansökan senast 27 januari 2019!

Information

För mer information om rekryteringsprocessen och tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Johan Torgerstad tel 070-941 45 80.

För mer information om tjänsten kan du också kontakta kommundirektör Astrid Isaksson tel 0926-740 02 eller personalchef Siv Larsson, personalchef, 0926-740 20.

Fackliga företrädare nås via kommunens växel tel 0926-740 00.

Om Överkalix

Överkalix kommun ligger i hjärtat av Norrbotten, av många kallad Sveriges vackraste kommun. Här möts berg och dalar i ett unikt floddelta. I Överkalix bor ca 3 300 invånare och området sträcker sig över en stor geografisk yta med varierad bebyggelse, landsbygd och fantastiska naturområden.

Vår uppgift är att erbjuda god service med hög kvalitet till invånarna och att verka för att Överkalix ska vara en attraktiv kommun att växa upp, utbildas, bo, arbeta och åldras i. 

Test - MIRROR-web01