Here you can choose in which language you would like to read our website.

Please note that Överkalix Municipality uses Google Translate when translating content on this website to your preferred language.

This means that not all translations always are accurate.

Kommundirektör

Kommundirektör

Som kommundirektör är du kommunens ledande tjänsteman.

Överkalix kommun söker kommundirektör

Som kommundirektör är du kommunens ledande tjänsteman. Du är direkt underställd kommunstyrelsen och ansvarar för att politiska beslut i Överkalix kommun verkställs.

Din uppgift är att leda, samordna, planera och utveckla kommunens verksamheter samtidigt som du har ett övergripande ansvar för kommunens organisation och ekonomi. I din roll ställs du inför varierande uppgifter både på strategisk och operativ nivå.

I arbetet ingår också att svara för kommunens externa information samt att i olika offentliga sammanhang företräda Överkalix kommun.

Du arbetar tillsammans med en ledningsgrupp bestående av verksamhetsansvariga chefer. Då Överkalix kommun går in i en ny organisation kommer kommundirektören att ha stora möjligheter att påverka hur förändringsarbetet ska drivas framåt.

Som person och ledare har du god förmåga att kommunicera med invånare, medarbetare och politiker – detta för att skapa förtroende och förståelse för fattade beslut. Du har även ett strategiskt förhållningssätt med långsiktigt tänkande, där ett strukturerat arbetssätt leder till utveckling av verksamheten.

I ditt ledarskap är du trygg, tydlig och öppen och kan inspirera och motivera dina medarbetare. Du är en förebild och visar vägen med goda exempel.

Överkalix kommun söker dig med erfarenhet av ledande befattning och utvecklingsarbete. Det är meriterande med akademisk utbildning inom exempelvis statsvetenskap, ekonomi eller juridik. Det är också meriterande om du har erfarenhet av arbete i en politiskt styrd organisation.
Anställningen är ett tidsbegränsat chefsförordnande.

Information och ansökan

I denna rekrytering samverkar vi med Cesab Rekrytering AB som tar emot dina ansökningshandlingar via www.cesab.se.

För mer information om rekryteringsprocessen och tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Johan Torgerstad, telefon 070-941 45 80.

För mer information om tjänsten kan du också kontakta kommunstyrelsens ordförande Anne Jakobsson, telefon 073-280 78 27.
Fackliga företrädare nås via kommunens växel, telefon 0926-740 00.

Test - MIRROR-web01