Here you can choose in which language you would like to read our website.

Please note that Överkalix Municipality uses Google Translate when translating content on this website to your preferred language.

This means that not all translations always are accurate.

IT-tekniker

IT-tekniker

Överkalix kommun söker IT-tekniker.

Överkalix kommun ligger i hjärtat av Norrbotten. Tätorten Bränna (Överkalix) är omgiven av levande handel med charmiga och unika affärer, kaféer, restauranger och karakteristiska gamla trähus.

Runt om finns levande landsbygd med byar som har en rik kulturhistoria, evenemang året om, varierad bebyggelse och fantastiska naturområden.

Här är det attraktivt att växa, utbildas, utvecklas, bo, arbeta och åldras. Här kan du påverka din och kommunens framtid. Överkalix är den goda kommunen för alla.

Beskrivning

IT-kontoret inom Överkalix kommun har till uppgift att stödja användare inom samtliga verksamhetsområden med ärenden som handlar om lagring, PC-, skrivar-, telefoni-support m.m.

IT-kontoret har även hand om ärenden som berör konto och behörighetshantering i katalogtjänsten AD, (behörighet, mail, o.s.v.).

IT-kontorets verksamhet är koncentrerat till kommunkansliet i Överkalix, men omfattar även all kommunal verksamhet inom hela Överkalix kommun.

På IT-kontoret är vi en grupp på ca 3-4 personer med huvudfokus på support till organisationens användare, samt utveckling, installation, drift och förvaltning av IT-infrastruktur.

Som IT-tekniker kommer du att jobba med följande:

  • 1st- och 2nd line ärenden till alla organisationens anslutna användare
  • Ärenden kommer via mail, telefon, servicedesk och på plats
  • Administration inom Microsoft AD (& Office365)
  • Hantera interna och externa kontakter rörande organisationens alla olika IT-system.

Kvalifikationer

Du som söker har goda kunskaper kring datakommunikation/IP-baserade nätverkslösningar och god förståelse i hur en Microsoft klient/server-miljö är uppbyggd vid t.ex. felsökning

Du har även goda kunskaper om Microsofts standardapplikationer och operativsystem, goda kunskaper i Active Directory, kontoadministration, goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift, samt goda kunskaper inom ITIL.

Du har eftergymnasial utbildning inom IT, eller har motsvarande dokumenterad kunskap förvärvad på annat sätt, t.ex. flera års erfarenhet av IT-support (PC/server hårdvara & mjukvara, telefoni, skrivare, användare, felsökning, etc.)

Ett krav är B-körkort samt tillgång till egen bil.

Ett plus om du även har erfarenhet av Linux OS (RHEL, SUSE, CentOS), mySQL, DNS, DNSsec, samt erfarenhet av servicedesk eller annat ärendehanteringssystem.

Dina personliga egenskaper

Du har en god kommunikativ förmåga och lätt för att samarbeta med andra, är kvalitetsmedveten och sätter kundens behov i centrum. Du har god dokumentationsförmåga, är strukturerad, ordningsam och noggrann, samt kan behålla lugnet i stressade situationer.

Du är självständig, känner ansvar för de ärenden som kommer in till IT-Support och är drivande, samt har stort personligt intresse av att följa den allmänna IT-utvecklingen och har förmågan att förstå och tillämpa ny teknik.

Övrig information

Anställningen kan komma att inledas med provanställning. Beredskap kan förekomma under kvällar och helger. Tjänsten innebär att säkerhetsklassning kommer att genomföras.

Varaktighet/Arbetstid

Tjänsten är en tillsvidareanställning, sysselsättningsgrad 100%.

Lön

Månadslön.

Övrigt

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av redan anställd personal eller person med företrädesrätt till återanställning.

Ansökan

Sista ansökningsdag är 2019-04-30. Intervjuer kan ske även före sista ansökningsdag.

Skicka din ansökan, tydligt märkt "IT-tekniker", via e-post till: kommun@overkalix.se

eller till:

Överkalix kommun
Personalkontoret
956 81 Överkalix

Kontaktpersoner

Göran Larsson, IT-chef, mobil 070-632 78 83
E-post: goran.larsson@overkalix.se 

Fackliga företrädare kontaktar du via kommunens växel, telefon 0926-740 00

Annonssäljare, rekryteringsföretag med flera undanbedes att kontakta oss i denna rekrytering. Vi har klart vilka rekryteringskanaler som vi vill använda oss av. Vänligen respektera detta.

Test - MIRROR-web01