Here you can choose in which language you would like to read our website.

Please note that Överkalix Municipality uses Google Translate when translating content on this website to your preferred language.

This means that not all translations always are accurate.

Familjehem

Familjehem

Har ni funderat på att ta emot ett barn eller en ungdom? Känner ni att ni har tid och utrymme att låta ett barn bli en del av er familj?

Socialförvaltningen i Överkalix söker familjer som kan tänka sig att bli familjehem och kontaktfamiljer till barn som har behov av ett hem.

Det kan röra sig om ensamkommande barn och ungdomar eller barn som av olika anledningar inte kan vara kvar i sitt nuvarande hem.

Som familjehem/kontaktfamilj får man en ekonomisk ersättning från kommunen i form av arvode och omkostnadsersättning. Man får även ett kontinuerligt stöd från socialsekreterare samt möjlighet att delta i olika utbildningar och föreläsningar inom länet.

De familjer som vill bli familjehem/kontaktfamilj utreds av socialsekreterare genom samtal, hembesök och kontroll i offentliga register. Familjehem måste vara godkända av socialnämnden för att få ta emot barn.

Om ni är intresserade av att bli familjehem eller kontaktfamilj eller vill veta mer – tveka inte att höra av er till Individ och familjeomsorgen, 0926-74 000 eller ifo@overkalix.se.

Nu är tid att vara med och stötta de barn vi har i kommunen som saknar eller inte kan bo tillsammans med sina föräldrar.

Välkommen med er intresseanmälan!

Jenny Liljebäck
Socialchef, Överkalix kommun

Läs mer om att bli familjehem, kontaktfamilj eller kontaktperson

Test - MIRROR-web01