Here you can choose in which language you would like to read our website.

Please note that Överkalix Municipality uses Google Translate when translating content on this website to your preferred language.

This means that not all translations always are accurate.

Beredskapssamordnare

Beredskapssamordnare

Överkalix kommun söker beredskapssamordnare.

Beredskapssamordnare

Överkalix kommun söker beredskapssamordnare, 1 tjänst.

Överkalix kommun ligger i hjärtat av Norrbotten, av många kallad Sveriges vackraste kommun. Här möts berg och dalar i ett unikt floddelta. I Överkalix bor cirka 3 400 invånare och området sträcker sig över en stor geografisk yta med varierad bebyggelse, landsbygd och fantastiska naturområden.

Vår uppgift är att erbjuda god service med hög kvalitet till invånarna och att verka för att Överkalix ska vara en attraktiv kommun att växa upp, utbildas, bo, arbeta och åldras i.

Beskrivning

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) har, som svar på ett regeringsuppdrag, lämnat förslag på inriktning av kommuners fortsatta arbete med civilt försvar. Följande tre fokusområden har pekats ut som viktiga för samtliga kommuner; stärkt säkerhetsskydd, kompetenshöjning, samt beredskapsplanering. För att klara dessa uppgifter behöver kommunen anställa en som jobbar med dessa frågor.

Arbetsuppgifter

Att arbeta som beredskapssamordnare hos oss innebär att du på ett självständigt sätt planerar, samordnar och följer upp myndighetens arbete med riskanalys, risk- och sårbarhetsanalys och kontinuitetsplanering. Du deltar även i arbetet med krisberedskaps- och civilförsvarsplanering.

Arbetsuppgifterna är i hög grad lagstyrda och dokumentation är en stor del av dina arbetsuppgifter.  Du kommer att till stor del samarbeta med kommunens säkerhetssamordnare. Du kommer även att jobba med kommunledningen och övriga förvaltningar regelbundet.

Du har god datorvana och du uttrycker dig väl i tal och skrift. Vidare har du god samarbets- och kommunikationsförmåga, är målinriktad, har drivkraft och förmåga att arbeta självständigt och är initiativrik. Ditt mål är alltid att nå praktiska lösningar. Du kommer även att vara kommunens säkerhetsskyddschef.

Tjänsten förutsätter ett aktivt deltagande i att även bedriva och utveckla kommunens övriga kris- och beredskapsarbete, däribland utbildnings- och övningsverksamhet.

Planeringsförutsättningar som ytterligare kan påverka uppdraget kan komma att anpassas efterhand.

Arbetet medför resor i tjänsten varför körkort B är ett krav. Eftersom tjänsten är säkerhetsklassad krävs det att du är svensk medborgare och före anställningen kommer vi att genomföra en registerkontroll.

Kvalifikationer

Vi söker dig som gärna har din bakgrund inom säkerhets- och beredskapsfrågor, ur ett verksamhets- och samhällsperspektiv, och har arbetat på ett strukturerat sätt med till exempel riskanalys och kontinuitetsplanering.

Det är meriterande om du har högskoleutbildning med kunskap om de lagar och regler som styr offentligt säkerhetsarbete.

Du har goda kunskaper i att uttrycka dig på svenska både i tal och i skrift. Du kommer att jobba med frågor som rör civilt försvar, säkerhet, krisberedskap och informationssäkerhet.

Det är meriterande om du har arbetat inom offentlig verksamhet inklusive politiskt styrda organisationer.

Arbetstid/ varaktighet

Anställningen som beredskapssamordnare är en tillsvidareanställning, provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde snarast möjligt. Sysselsättningsgrad 100 %. 

Lön

Månadslön.

Övrigt

Vi månar om våra anställda. Du har möjlighet till en friskvårdstimme i veckan och tillgång till personalgym. Vi har även flexibel arbetstid.

Ansökan

Sista ansökningsdag är 2018-09-21. Skicka din ansökan, märkt "Beredskapssamordnare", via e-post till: kommun@overkalix.se

eller till:

Överkalix kommun
Personalkontoret
956 81 Överkalix 

Märk ansökan ”Beredskapssamordnare”.

Kontaktpersoner

Räddningschef Bernt Holmström, telefon 0926-740 60
Säkerhetssamordnare Jonas Larsson, telefon 0926- 740 61

Fackliga representanter nås via kommunens växel, telefon 0926-740 00

Annonssäljare, rekryteringsföretag med flera undanbedes att kontakta oss i denna rekrytering. Vi har klart vilka rekryteringskanaler som vi vill använda oss av. Vänligen respektera detta.

Test - MIRROR-web01